Monday, January 31, 2011

macam ade yg tak kena..ah malas fikir!!!

uitttt..macam dah lama tak membelek diari elektronik ni..diari manual dah lama tersemat dalam alamari bilik.. kesian dia sepi..hahaha..huh!!nak share ape ni???nak share about whole week ni boleh tak???tapi sad story sikit..yihaaaa..

huhuhuhu..
sangat mendukacitakan adalah minggu ni..entahlah stress keje kot..sampai terbawa2 dalam "suatu kisah"..tak tau la Tuhan nak tunjuk atau aku yang tergatal nak klik..yela dah terpampang kat skrin..gunakan kesempatan dalam kesempitan..tiba2..hoh???????..seyes terkejut..makkkkkkk..hukhukhuk..mak kat dapur.."kamu kenapa?"
senyapppp...betul ke apa yang aku nampak.,lihat,tengok dan pandang ni???..atau aku sedang bermimpi di kesiangan hari..mungkin bagi mereka2 diluar sana..ala no hal la..benda kecik je..apa ada hal..tak jejas kan apa pun...tapi aku???aku bukan mereka..aku tak reti nak jadi macam mereka2 itu...

dahla tak larat r..ngantukkkkkkkkkk..to be continue..:"(




Sunday, January 23, 2011

cikgu athikah....

24/1/2011 @ 2:58
meja utama

~baru balik daripada berbakti untuk bangsa..even title aku hanya "guru sandaran"..namun sedikit sebanyak banyak memberi aku peluang dan pengalaman dalam mengenal erti hidup sebagai guru..memang itu cita2ku dulu.. sekarang aku hanya mampu mencapainya dengan hanya sebagai "guru sandaran"..

~perhimpunan pagi..
hari ini baru aku diperkenalkan kepada anak2 didikku dan juga staf2 guru yang lain..bangunnya aku untuk perkenalkan diri..saat itu tersa diawang2ngan,seolah2 aku lah "guru" yang sebenar..

~tahun 5K
Assalammualaikum cikgu...
huh..layak ke???terasa macam nak jatuh terduduk atas kerusi..walaupun telah 2 kali aku memegang status "guru sandaran"..namun debaran kali ini sangat dahsyat..saat perkenalkan diri.."nama saya noor athikah bt abu kassim..saya cikgu baru disini..dan saya akan pegang kelas kamu sementara cikgu Rosini cuti".."cikgu nak panggil cikgu apa???".."panggil saja saya kak atie.."hoho..semua gelak.."boleh ke cikgu?".."haha..panggil jela cikgu athikah"..{malu2}..

~hari ni keadaan clas 3K dalam keadaan tak terkawal..maklum baru hari ni aku masuk clas tu..Tuhan je yang tau masa tu..bisingnya..aku rasa macam nak baling sorang2 dari atas ke bawah..nasib baik badan besar2 dari aku..masa sesi soal jawan taknak pulak bercakap..time aku bercakap tu la dorang nak bercakap..sudahnya aku yang diam dorang yang "meraban tebeng"..word baru dari cikgu aliff..rakan seangkatan..dia pun cikgu sandaran,,baru balik dari Australia..Engineering tu..best tengok dia,,tak pening nak pikir psl Bahasa Inggeris sebab die mmg terer gile BI..pasni ni die lak nak blah sbb dapat keje under petronas..bye aliff..even baru kenal tapi die sempoii gile..ngeeee

~settle bab aliff..hari sesi pembelajaran buadak kelas 3k ditangguhkan sebab aku saja nak wat sesi perkenalan..settle berkenal dengan dorg..aku bukak soalan pada dorang nak tanya apa dekat aku..excited gile masa tu ingatkan dorang nak tanya soalan aku dulu belajar kat mana..best tak belajar..sebab aku ingat lagi masa zaman aku dulu..soalan 1st yang aku pernah tanya cikgu baru.."cikgu dulu belajar kat mana?"..tapi lain betol zaman sekarang..aku rasa cat merah dah tersimbah kat muka aku time tu.."cikgu nape cikgu cantik???"..weeeekkkkkkkkkkkkkk..betoi aku tak tipu..bukan nak bangga..tapi sekurang2nya ada gak orang nak kata aku cantik..ngeeee...eh budak2 tak pandai menipu..ngehngeh..ah juz ignored it..aku tak harap pun sume tu..juz berkongsi..hehe

~cuma apa yaang aku dapat hari ini..mengenang balik zaman2 aku sekolah rendah dulu..alang best nya masa zaman sekolah..tak payah nak pikir pape..juz ikut aturan mak ayah..tak payah nak pikir tentang cinta..ngeee..tentang kerja..freelife betol time tu..

~dah la sampai sini..takde idea nak tulis panjang2..see u in court!!!!hahaha.. 




Friday, January 21, 2011

CEMBURU~

21/1/2010 @ 10.33
bersandar pada kerusi di meja utama (laling termenung dalam bilik...biarlah dia melayan emosinya)

~Dimana silapnya...aku yang silap...terlalu sukar menepis perasaan itu..susah mengawal emosi sendiri..
  sehingga menyebab ada hati yang mungkin akan mula membenci..jangan benci aku.."tolong ingatkan aku"..
  itulah lemahnya aku..terima lah aku siapa aku..bagaimana aku..emosi aku..perasaan aku..kerana aku tahu     
  terlalu banyak silapnya aku...

~silapnya aku kerana terlalu "cemburu"..silapnya aku kerana masih tersemat rasa "cemburu"..silapnya aku 
   kerana sering terjadinya amarah kerana masih dengan "cemburu"..aku tak mampu..aku telah cuba..aku 
   sering mengelak..tapi emosi mengawal aku untuk terus dengan "cemburu"..beri aku peluang..kalau masih 
  dihati itu..

~'aku tidak layak untuk cemburu'...itu yang pasti..aku bukan malaikat..bukan juga nabi..jauh sekali serikandi syurgawi..tapi aku selemah2nya manusia.."tolong ingatkan aku"..jangan benci aku..itulah lemahnya aku..

~jika menjauhkan diri..diam dari mu akan membuatkan "cemburu" itu pergi..aku rela merelakan..jika tidak lagi mempedulikan setiap secebis tentang dirimu membuatkan "cemburu" jauh dariku..aku redha..walaupun aku terpaksa mencuba sesuatu yang baru..kerana aku yakin mungkin itu membuatkan aku tidak akan dibenci...

~cuma satu maafkan ketidaksempurnaanku setelah sekian lama aku pamerkan untuk mu..

                                                                                                                                   by heart,
                                                                                                                            -lagenda yang unik-

Thursday, January 20, 2011

balasan..cuba utk yg terbaik~

21/1/201 @ 12.11 am (sok cekolah,dh bese tdo lmbt..so takleh tdo..br pas dgr suara die..tp..:(
atas katil ngn laling..laling pun sama bermuram durja..sabar laling..die sayang kita..die tegur kite je tu..




~sory..demi Tuhan..langsung takde niat pun nak ke arah tu..emmm..bukan nak dihargai..jauh sekali dibalas budi..cuma sekadar ingin berkongsi..bak kata pepatah "yang banyak sama dilapah,yang sikit sama dicubit" eh betoi ke??lain macam jek..hoho..kenapa mesti ada perasangka cam tu???tak cukup ke 3 tahun nak melayari n memahami keikhlasan dihati ini???sy cuma nak gembirakan die..sbb sy mmg tak reti cmne nak bg die gembira..mby cara sy cmtu..sy akan cb sesuatu utk pastikan die suke..even sy tau die mmg takkan suke..:(


~emm..i had no idea to prosit my word..to be continue..nantukkkkkkk,,krooohhhh


*td tak sempat nak wish nite kat die..sbb sy betul2 terasa hati ngn die..nape die leh ckp cmtu..so sy pun end call..so nite je utk die..!!!!nite dear..hope sy leh lupakan hati sy yg tersa ni..ngehngeh..titooooo


#sy gunakan sume word sy dgn warna purple yang tak bp purple ni..sbgai protes hati..wink..wink..:)

Tuesday, January 18, 2011

my sayang besday~

11:50 pm
18/1/2011
atas katil sebelah laling


~hepy besday syg..
~hepy besday dear..
~hepy besday abg..
~hepy besday hubby..
~hepy besday cinta..


adoiii..nak mula camne ni???tak reti la nak wat surprise2 ni..dulu2 try gak wat mesti tak jadi..mesti die tau dlu..adehhhh...emmm..20 ni besday die..pape pun tak prepare..hadiah dh beli..hope die suka...sian die thn ni cm tak meriah jek celebrate besday..maklumla..dgn keadaan aku skrg yg terumbang ambing..susah nak bg die hepy..klu leh nak die hepy slalu bl ngn aku..even aku slalu rosak kan mood die..die slalu ckp.."hilang mood abg"..sumenya mesti sbb aku..sory sayanggg..ngeeee


balik pada mood beday..emmm..aku dh beli hadiah utk die..hope die suka..sejak akhir2 ni aku tgk die lbh prefer ngn jam tangan..tiap kali jmpe die..bnda yg aku tengok dulu mesti kat tgn die..kan jam baru lg..optimis tol die ngn jam..so aku ingat beday die kali ni..aku prefer beli jam tgn jela.."POLO"..even jam tak mahal n die sendiri mampu nak beli sendiri..tapi jam ni sangat bermakna utk die..maklumla sekarang ni kitorang susah dah nak "dating"..masing2 ade komitmen sendiri..komitmen sgt la aku kan..hohoho..


aku harap die paham ape maksud jam yang aku bg die tu..aku nak setiap saat die tahu aku selalu ade dengan die dan untuk die..ke mana pun die pergi even aku takde..aku harap aku selalu ade...cewahhhhh..aku harap 20hb ni aku dapat habis kan masa utk special day die..fully time 4 u sayangggg....


sebabkan die paling rakus bila makan kek coklat aku watkan kek coklat utk die sweet 25..buat dalam blog je..muahahaha


juz 4 u dear i make..only u...



                           much2 love,
                         honey
                                      

Saturday, January 15, 2011

muhasabah diri~

Bagaimana kau merasa bangga
Akan dunia yang sementara
Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
Meninggalkan dirimu

Bagaimanakah bila saatnya
Waktu terhenti tak kau sadari
Masikah ada jalan bagimu untuk kembali
Mengulangkan masa lalu

Dunia dipenuhi dengan hiasan
Semua dan segala yang ada akan
Kembali padaNya

Bila waktu tlah memanggil
Teman sejati hanyalah amal
Bila waktu telah terhenti
Teman sejati tingallah sepi

tentang semangat~

" tak tau kenapa lagu semangat ni yg menjadi pilihan...teruja sangat bila 1st time dengar lagu ni..credit pada yg dedicate lagu ni dlu..dan sampai sekarang..i like it!!!..yihaaaa sebab tu tone font lagu ni warna merah..merah kan berani..so berani semangat..cewahhhhhh..."
Tak pernah sesaat daku meragui Apa yang telah daku temui selama ini Tak pernah sesaat daku menyesali Apa yang telah aku nikmati Apa ku alami Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah Harapanku hancur sayapku patah Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita Ke serata dunia yang gelap gelita Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat aku mencurigai Apa yang telah aku kecapi setakat ini Tiba saatnya kan ku tangisi Pada yang pergi takkan kembali Kembali lagi Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah Harapanku hancur sayapku patah Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita Ke serata dunia yang gelap gelita Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur Selagi tubuhku belum ditimpa uzur Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah Harapanku hancur sayapku patah Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia Seperti cahaya

~lagenda yg unik~

tipu..tertipu..ditipu..menipu..TIPAH TERTIPU~

TIPUUUU

~kenapa masih ada lagi penipuan jika kejujuran sering disuarakan..
  kenapa masih ada lagi penipuan jika kepercayaan sering diungkapkan..

  begitulah lumrah hidup..demi menjaga hati..penipuan sanggup di ketengahkan..
  apalah salahnya kalau terus terang sahaja walaupun sangat pahit untuk ditelan..tapi kesannya tak lama.. 
  berbaloi kah menipu jika sitertipu merasakan sepanjang hayatnya...

~bila disuarakan tentang tipu..sebaliknya diri yang terkesima..tidak mempercayai..
  bagaimana untuk percaya jika ia sering terjadi..

~duhai hati..tabahlah..kentallah..tabahlah..redhalah..
  terima lah hati..bahagia la hati..walau sering dibohongiii..




~lagenda yg unik~



Friday, January 14, 2011

3 years ago~

tok..tok..tok..


~maaf,sj nak berkongsi ttg 3 years ago..too meaningfull..opsttt..bermakna ke???yup sgt2 bermakna buat aku..
 sebab aku syg dieeeeeeeee..hukhukhuk


~back to 3 years ago..aku telah dingoratttt..fuyoooo..tp tlgla cy..seyes..elehhh..bkn skali tu jek,dh byk kali aku jek mls layan..(konon2nya)..tp nape "ngoratan" die yg aku balas??nape tak lain2 sblm ni..iyarkkkk..(dh jodoh kot..uikk tak kawen lg la!!!)..nasib baik kwn die kejar aku.."cik2 kwn sy nak knl ngn cik..(lbh kurangla ayatnye..mana nak ingat,maklumla 3 years ago..ngehngeh)..blushing jap..:"mane???"..>.<.."tu yg pakai spek tu..nama die Rahmat.."..in my deeper.."hahahahahahahahaha..rahmat mega ke rahmat ekamatra..klasiknya nm mamat ni..tp notbad la.."..senyummmm..."cik ade no fon tak???"..in my deeper.."nak bg ke tak ek???emmm taknak la!!!!.."sy tak pakai fon..no fon public ade..."..jap2 tu kat tangan tu ape???"...cant imaging..at that time..im lying..hoho..tipu sunatlah!!!..."emm camni2..bg no fon die lah nanti sy misscal.."..


memendekkan ttg 3 years ago..


untuk julung2 kalinya..in my deeper..'YaAllah klu betul2 ni jodoh aku..Kau temukan lah aku semula dgn makhluk Mu itu'....alamakkkkkk...betoi ke Tuhan dengar doa aku???tak cy2..tp itulah terjadi..aku jumpa blk ngn laling aku(diwaktu dan ketika ini)..kitorang bertemu semula di perhentian bas yg ketika itu aku si gadis ini ingin pulang ke kampung cuti sem..dia pulak nak antar kawan die..so kat situ lah bermulanya "kisah kita" 3 years ago...tak sangka kan????hakhakhak


oke skipkan lagi ttg 3 years ago..


sebulan jugak lah kitorg kenal..tak silap aku ms tu pukul 9 lebih2 la..pas dinner dengan die kat cafe..bawah pokok besar belakang kolej kediaman aku..(tradewins tetap dihati).."awak kalau saya nak mintak kapel ngn awak..awak nak tak???"..in my deeper..'gile ke mamat ni??baru knl kot..eleh sj la tu nak tgk aku ni cepat sangat ke takkan..ingat aku tak tau ke ha???'.."kelakar la awak ni..pandai buat lawak kan??"..hahaha..aku je gelak time tu dia mana ade gelak pun..suka cam tu..sampai sekarang..."pe yang lawaknya???saya seyes ni..takde lawak2.."..ulppp..mamat ni kang..aku perasan ni kang jatuh gak aku kat tangga ni..adoiiii..."emm camnilah bagi saya masa 3 hari boleh???".."uik lamanya..sehari dahla..bukan suruh buat ape pun..nak ke taknak je.."..eh mamat ni..ni soal hati utk ke akhir garisan tau!!!..."oke janji lepas 3 hari saya akan gtau keputusannya...wink..wink..wink..


short story about 3 years ago~


at that time..3/3/2008 @ 1.47a.m...tiba2 bunyi dering lagu i fall in luv.kat hset aku..terkejut aku..sedap2 mimpi..kat skrin nama..(rahmat kachi)skema gila...hoh!!lagi la terkezuttt..cover suara.."heloo..ye..".."awak janji 3 hari..ni dah 5 hari takde jawapan pun,nak ckp nak..taknak cakap taknak..senang..saya taknak paksa2.."..in my deeper...'alamak pehal mamat ni tetiba jek angin..aku tunggu die call..die yg tak call..takkan la aku nak cal gtau kat die aku nak..hey men!!fikir la beb..u laki so u first oke.."la..saya tunggu jugak awak call,saya ingat awak taknak..huhu.."dah2 so camne nak ke tak????"..blushing betoi..cam ade cat merah tersimbah kat muka aku that time.."emm betoi ke awak ni??saya taknak kecewa..saya taknak menangis...".. "nak ke taknak"???...mamat ni..tak romantik langsung.."emmm..awak ni.."masa tu cam tak confident je ngan cara die...:(.."cik atiqah sudi tak awak jadi suri di hati sy???"...hoh..cam cair jek aku ni..."hahhhaha".."nape awak gelak???"..."hehehe..oke".."ape yg oke???''.."la oke lah sy oke".."sy tanya nak ke tak???,bukan oke..".. "yela sy oke".."nak ke tak??"..."hish mamat neh..ye sy nak"..hoho..hehe..huhu..cam ade ulat bulu lak..gatal aku pg2 tu..."ha camtula..so mula pd malam ni awak hak saya..apa2 pun mesti saya dlu oke.."..'mamat ni belum appe dah camtu..'..."yela..saya yg menurut perintah.."..


ending 3 years ago~


dan sehingga kini "kisah kita" terus melayarkan sinopsisnya...yup..memang sebelum "dia" ada makhluk2 bernama lelaki cuba meluahkan perasaan..tetapi hati aku belum ada kunci yg dapat dibukakan oleh setiap makhluk tersebut..bukan aku tak hargai..tp sume ni bermain dgn hati..aku tak nak mengecewakan sbb kecewa itu sangat sakit..pedih..dan perit...sehinggalah hadir "dia"..
dan 3 years ago..beberapa bulan lagi cukup 4 tahun..masam2..manis2..pahit2..sume dah dilalui..


walaupun aku tak sesempurna nilaianya..tp die cukup membuatkan aku menjadi sempurna..~

Kubahagia

Thursday, January 13, 2011

mana ade majuk ponnn!!!!!!!!!

........org kata tak majok takla...mana ade..tak pon...tak..seyes tak...


hukhukhukhukhuk.....
asyik2 kwn2 jek..br cal 5 minit.."honey2 jap g abg cal ek...."
................oke..
huh!!!!
ala sj2 je mana ade majok pun...ye sy takkan majok lg sbb awk..sbb sy dah letih nak majok
majok tak menjanji kan ape2..bukan sy dpt makan pun klu sy majok..
bkn sy dpt jumpa awk pun klu sy majokkk..
bkn sy dpt manja2 ngn awk pun klu sy majokkkkkk..

yg sy dpt...sy tggu awk smpi ke pg..sbb awk jnji nak cal blkkkk..sedihnya sy..
sob..sob..tp tu tak bermakna sy majokkk..sy oke jek..tgk ni sy senyummmmmmmmm..:)))
cam lagu ni.."tak perlu kata apa2 senyummmmmm..

k la..sy cuma nak gtau sy tak majokkk oke!!!!..:((((

selayaknya~

layakkah aku???

siapa aku nak melarang..
siapa aku nak mengubah..
siapa aku nak menahan..
siapa aku nak memaksa..
dan siapa pula aku untuk merindu~

layakkah aku utk menegur??
layakkah aku utk mengatur??
layakkah aku utk bertutur??
dan layakkah pula aku utk menjemput??

susahnya hati menerima..
susahnya hati utk terbuka..
susahnya hati utk menelan..
susahnya hati utk memberi..
dan kerana susah itu aku memilih utk bersama selamanya..

aku bukan sprt itu dulu..
krn aku memilih..aku cuba utk memberi..
aku bukan sprt ini dulu..
krn aku menerima..aku cuba utk merungkai sepenuh jiwa..

aku takkan bersuara ttg kekurangan..krn aku sndri penuh dgn segala yg kurang..
aku takkan bersuara ttg kegagalan..krn aku sndri menghadapi kegagalan..
aku takkan bersuara ttg kecilnya hatiku..ttg terasanya aku..krn aku sndri sering menyinggungkan..

yang aku inginkan....
takkan mudah akan aku suarakan..krn aku sedar dimana selayaknya aku pd waktu itu..


sepi~

....Ku sendiri
Dalam diam hatiku
Ku menangis
Dalam sunyi jiwaku

Sepi sepi
Sunyi sunyi

Ku bermimpi dalam nyata hidupku
Aku diam tanpa kata-kata hatiku
Sepi hidupku
Sunyi mimpiku

Kau kau engkau dalam aku
Engkau engkau tiada di sisi
Biarkan aku sendiri

Sendiri sendiri
Sepi sepi...

video

Wednesday, January 12, 2011

thank you..hanya bermula..baru..

.....seketika terfikir utk aku melupakan sejenak masa2 yg seakan terbuang dgn hanya melakukan dan memikirkan perkara yg tak sepatut terlintas difikaran..semangattt..tiba2 semangat itu datang..."apakata ko create jek blog cam aku..drpd ko pikir entah pape..baik ko wat blog..nanti aku jd 1st followers ko.."..aku hanya baru.. tak tau..entah..taknaklah..tak reti...

......buang seketika sume tu.."ko tulis jek pe ko nak tulis..ctu nanti ko nak luah ape pun oke..takde la ko sakit ht bl ko luah takde sape nak amek tau..sbb ko luah dlm blog..klu takde sape amek tau pun tak rugi pape..name pun blog..hehe"...btl gak ek..oke aku cb..yihaaaaaaaa


.....maka bermula la disini...~tolong kami..bantu kami..kami baru belajar berblogggg...hahahahaha